OVT Den Haag

  • Vandaalbestendig
  • Ontruiming geintegreerd
  • Gecertificeerd

Robuust paneel met uitstraling


Overleg adviseur

De prachtige nieuwe hal met glazen gevel en bijzondere glazen dak is uitgerust met twee digitale brandmeldpanelen. Al in een vroeg stadium, ver voor de bouw van de nieuwe terminal, heeft overleg plaatsgevonden met alle betrokken partijen, waarin de functionaliteit en vorm van de panelen zijn vastgelegd. Grontmij vermeldde in haar bestek reeds de voorwaarden voor het paneel.

Toekomst

In het nieuwe stationsgebouw komt al het openbaar vervoer bij elkaar. Op dit moment maken er al 150.000 reizigers en 40.000 passanten gebruik van het station. In de nabije toekomst worden dat er nog veel meer. Belangrijk dus dat brandveiligheid optimaal is geregeld.

Dit is de kwaliteit die wij willen. - Frank van Alphen Projectleider Esser

Systeemleverancier

Systeemleverancier Esser heeft het hele project begeleid. Ze zijn verguld met de touchscreens gevat in roestvrijstalen behuizing. Die kunnen een stootje hebben.

Ontruiming

In de behuizing is ontruiming klasse A geintegreerd, compleet met microfoon. Bij brand wordt de elektrische vergrendeling van de vandaalbestendige deur vrijgegeven zodat ontruiming bediend kan worden door geautoriseerd personeel.

Brandweer

Bij brand wordt direct de plattegrond met bijbehorende melding getoond. Brandweer en BHV weten na één blik op het touschscreen direct waar ze moeten zijn en waar niet.

Bezig met bestek of voorbereiding? +31 (0)299 411 350 | [email protected]