Centraal Station Amsterdam

  • Vandaalbestendig
  • Waarborgt veiligheid
  • Actuele informatie bij brand

Eén van de panelen in de Westelijke passage.


Vandaalbestendig

De touchscreens zijn gemonteerd in vandaalbestendige behuizing met klimaatbewaking. De panelen zijn direct verbonden met de Brandmeldcentrale van Siemens. Mutaties kunnen op afstand worden aangebracht via internet.

Aandacht wanneer nodig

Zo’n 167.000 passagiers uit binnen en buitenland passeren de panelen die in rust nauwelijks de aandacht trekken. Bij brand echter wordt een acoustisch signaal gegeven en springt het beeld naar een actieve pagina die de start van de brand aangeeft in een plattegrond.

Lekker gewerkt met Jaap. - Paul Seip Projectleider Siemens

De toezichthouders in de Toezicht Ruimte Amsterdam (TRA), hebben een verificatietaak. Bij een brandmelding controleren ze of er echt sprake is van brandgevaar. Gaat het om een onterecht alarm, dan melden ze dit door aan de brandweer. Doen ze dit niet, dan rukt de brandweer uit en staat binnen twee minuten voor de ingang van Amsterdam Centraal. Via digitale panelen met daarop een plattegrond van het station ziet de brandweer in één oogopslag wat er aan de hand is en waar.

Bewaakte communicatie

De verbinding tussen de brandmeldcentrale en de server wordt continu bewaakt. Storingen worden direct gemeld op het paneel en de BMC.

Noodstroomvoorziening

Uiteraard wordt het paneel, net als de hele brandmeldinstallatie, met noodstroom en UPS in de lucht gehouden bij calamiteiten.

Bedrijfszeker

Het klimaat in de vandaalbestendige behuizing wordt geregeld en gecontroleerd voor optimale bedrijfszekerheid.

Alles weten over digitale brandmeldpanelen? +31 (0)299 411 350 | [email protected]