Brandmeldpaneel online

Goed nieuws. Nieuwe ontwikkelingen maken het mogelijk om brandalarmen via een beveiligde cloudomgeving door te sturen naar uw telefoon of PC. Hoe eerder je weet waar het alarm vandaan komt, hoe sneller je ter plaatse bent om er iets aan te doen.

We kunnen het signaal van een alarm via SMS of mail versturen en verrijken met beeld.

Alle nieuwe digitale brandmeldpanelen worden al met deze functie uitgerust waardoor het beeld van het brandmeldpaneel op uw telefoon via een webbrowser is te bekijken. Indien gewenst zijn ook storingen weer te geven. Bestaande digitale brandmeldpanelen zijn na een update geschikt voor deze dienst.

Zelfs bij een bestaand conventioneel brandmeldpaneel zijn er mogelijkheden om van deze dienst, de Pneuman Portal, gebruik te maken.

De alarmen of storingen uit de brandmeldcentrale zijn ook te koppelen aan een bestaande dienst zoals een BHV App.

 

Hoe werkt het?

Na installatie van het paneel, ontvangt u een account op de Pneuman Portal waarmee u ieder moment en op ieder device het virtuele digitale brandmeldpaneel kunt bekijken via een webbrowser.

U geeft ons een emailadres en mobiel telefoonnummer door waarop u per email en sms notificaties van brandmeldingen en/of storingen ontvangt. In iedere notificatie staat uitgebreide informatie over de brandmelding of storing. Daarnaast is de notificatie voorzien van een hyperlink waarmee direct naar het virtuele digitale brandmeldpaneel kan worden genavigeerd.

Hoe zetten we dit in gang bij bestaande panelen?

Om deze dienst mogelijk te maken dient er een software update te worden uitgevoerd op de server van het digitale brandmeldpaneel. De noodzakelijke verbinding met de Pneuman Portal realiseren we door een 4G LTE router te plaatsen, die zorgt voor een veilige verbinding.

Tijdens de installatie zal de server van het digitale brandmeldpaneel opnieuw moeten worden opgestart. Op het accepteren van de storing die hierbij ontstaat, zijn er geen werkzaamheden aan de kant van de BMC nodig en kan de wijziging plaatsvinden op een door u te bepalen tijdstip.

En wat als ik een conventioneel brandmeldpaneel heb?

Dan wordt er een gateway aangesloten aan de bestaande brandmeldcentrale, waar ook het conventionele paneel mee verbonden is. Daar is wel de hulp van een erkende installateur voor nodig, dat kan uw vaste installateur zijn. Het beeld van het bestaande paneel kunnen we omzetten naar een digitale omgeving, vraag naar de mogelijkheden.

Ik heb helemaal geen brandmeldpaneel, maar wil wel meldingen ontvangen.

Dat kan uiteraard ook, ook dan is een gateway nodig die de brandalarmen doorstuurt via de cloud. Kijk welke brandmeldcentrale u heeft en bel ons.

Brandmeldpaneel online

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel ons op 0299-411350 of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Bevestig dat je geen robot bent:
    (verplicht)