Rubis tankterminal Rotterdam

  • Koppeling meerdere systemen
  • Overzichtelijk
  • Webbased

Digitale brandmeldpanelen wijzen de weg in geval van brand

Rubis Terminal Rotterdam heeft recent haar tankterminal in de Botlek uitgebreid. De bouw, op een gedeelte van het naastgelegen voormalige Evonik-terrein, is in fases uitgevoerd, waarbij in totaal veertien (speciality) chemietanks met een totale inhoud van 35.400 m³ zijn geïnstalleerd, een extra spoor is aangelegd, extra trucklaadstations zijn toegevoegd en de huidige steigercapaciteit is uitgebreid. In oktober 2016 is het project opgeleverd.


Klaar voor de toekomst

Om ook de brandveiligheid van de terminal voor de toekomst te garanderen, heeft Van Ginkel Concerns BV de bestaande brandmeld- en sprinklerinstallatie uitgebreid. Hierbij heeft het bedrijf nauw samengewerkt met Pneuman BV, leverancier en fabrikant van een uitgebreid gamma besturingspanelen. “In totaal zijn er twee digitale brandmeldpanelen geleverd. Eén hoofd-brandmeldpaneel ten behoeve van de operator room en een extra scherm voor de controlekamer van Rubis Terminal”. “Inclusief bijbehorende kasten en computers, die het bestaande, conventionele systeem vervangen.”

Koppeling met 2 systemen

De brandmeldpanelen zijn gekoppeld aan het bestaande brandmeldsysteem van de terminal én de uitbreiding. Twee protocollen die normaliter niet compatibel zijn, maar waarvan alle informatie in geval van brand – dankzij de Pneuman driver – toch integraal gedeeld kan worden. Inclusief duidelijke plattegronden voor brandweer, bedrijfshulpverleners en de interne organisatie en inclusief vluchtroutes, trappen en liften, zodat snel en doeltreffend actie kan worden ondernomen. Conform de eisen uit het Bouwbesluit.”

Bediening blussing

Van elke melding wordt exact weergegeven of het een automatische of handmelding betreft en op welke locatie op het terrein. Op verzoek van Rubis Terminal worden op het hoofdpaneel tevens actieve blussingen weergeven, die middels speciale knoppen naast het touchscreen in- of uitgeschakeld kunnen worden.

Webbased

Doordat het systeem webbased is, kunnen bovendien – op afstand – relatief eenvoudig bouwkundige of technische wijzigingen worden doorgevoerd, zodat in geval van brand altijd de meest actuele geografische en technische situatie wordt gedeeld. Voor Rubis Terminal, dat volop in ontwikkeling is, is dit geen overbodige luxe.

Bediening op een digitaal paneel? Bel voor de mogelijkheden. +31 (0)299 411 350 | [email protected]