Utiliteit

Duurzaam gebouwbeheer begint met overzicht. Het centrale besturingspaneel garandeert een overzicht van alle installatie-disciplines van het gebouw. Daaronder vallen ook alle lokale en automatische sturingen. Deze integratie wordt mogelijk gemaakt door WEB technologie.

Na een inventarisatie en overleg worden de bedienvelden voor alle installatie-disciplines van het gebouw zo overzichtelijk mogelijk weergegeven. Het systeem wordt compleet geprogrammeerd geleverd inclusief touchscreen, server en schakelmodules. De ingebouwde intelligentie maakt van elk gebouw een slim gebouw. Dat levert een substantiële besparing op bij exploitatie, gebruik en onderhoud.

Lees meer »

Techniek

WEB based technologie (Niagara AX of iRidium mobile) gebruikt de kracht van het internet om verschillende systemen aan te sturen en is om die reden voorzien van open protocollen. zoals; DALI, BACnet, LONworks, EIBKNX, Modbus, Wiegand, Galaxy en Profibus. Niagara WEB based technologie integreert alles tot één transparant geheel.

Touchscreen

Besturing vindt plaats via een Touchscreen uitgerust met een slagvast scherm. De touch is ongevoelig voor invloeden van buitenaf en diverse afmetingen, opbouw of inbouw. Overigens is bediening vanaf elke andere PC ook mogelijk.

Lichtmanagement module

Bij het schakelen van conventionele verlichting worden schakelmodules gebruikt en bij Ledverlichting kan dit bijvoorbeeld met DALI routers. Componenten, touchscreen en programmering nemen we volledig voor onze rekening. Installateur en gebruiker slaan de maat, wij maken er muziek van. Als er kleur aan gegeven moet worden kunnen ook RGB en DMX sturingen worden geïntegreerd. Uiteraard bepalen we ook samen de meest efficiënte bekabeling.

Bekijk projecten

Alarm en storingen

Storingen doen zich voor in velerlei vormen. Sommige storingen zijn urgent en vereisen onmiddellijke actie. Andere storingen zijn minder urgent of hoeven slechts doorgemeld te worden. Een adequate afhandeling van storingen is dus een belangrijke zaak. Storingsalarmen worden duidelijk weergegeven door middel van een optisch en akoestisch signaal dat na acceptatie stopt. Onderscheid tussen geaccepteerde en nieuwe alarmen is duidelijk zichtbaar. Herhaling van niet-afgehandelde alarmen is eenvoudig programmeerbaar. Kortom: met dit systeem handelt u elke storing probleemloos af.

 

 

Bekijk projecten

Tijdklokken

Aansturen van toeters en bellen, zomer- en wintertijd, dag- en nachtregeling en overwerk? U stelt het allemaal zelf handmatig in met behulp van astronomische klokken en timers via het gebruiksvriendelijke touchscreen. Lestijdensignalering op scholen is met deze module ook mogelijk.

Bekijk projecten

Deurbediening

Elektrische deuren van Boon Edam, Besam of elk ander merk eenvoudig bediend of overbrugd vanaf een centrale plaats. In combinatie met uw camera identificatie-installatie biedt Pneuman een veilige en complete bediening van uw entree.

Bekijk projecten

Energie monitoring

Besparen van energie begint met weten wat wordt gebuikt. Hoeveel en waar? Uw huidige energieverbruik kan op het bedienpaneel worden getoond voor een compleet overzicht van verbruiksgegevens van elektriciteit, gas of water. Met het verkregen inzicht kunnen maatregelen worden getroffen om te besparen.

Bekijk projecten

Klimaat

Sturen en monitoren van elk systeem kan op busniveau (tweedraadscommunicatie) en uiteraard bij bestaande conventionele systemen ook op basis van contacten.

Bekijk projecten

Toegangscontrole

Mag ik het gebouw in? En wat gebeurt er daarna ? Gaat automatisch het licht aan op mijn werkplek? Via een camera bezoekers identificeren, de deur van afstand openmaken om ze binnen te laten kan ook. Bedenk het maar, wij voeren het uit.

Bekijk projecten

Zonwering

Zonwering sturen per gevel of blokkeren met een glazenwasschakeling? Het kan met of zonder code vanaf het touchscreen, uw eigen PC, wandpaneeltje of zelfs een smartphone.
Vanzelfsprekend kunnen zonweringen (bijvoorbeeld Somfy) via het zelfde netwerk geïntegreerd worden.

Bekijk projecten

Brandmelding

Alle meldingen uit de brandmeldcentrale kunnen getoond worden op een apart tabblad van het bedienpaneel, zodat deze op de gewenste werkplek getoond worden. WIlt u een gecertificeerd brandmeldpaneel? Lees dan hier meer informatie.

Bekijk projecten