Wat kost nou zo´n paneeltje?

... ‘Wat kost nou zo’n paneeltje van 600x600 mm ...?’ Deze vraag komt gelukkig niet heel vaak voor, maar iedereen heeft weleens zo’n aanvraag waar je helemaal niks mee kan … Vaak is de vraag op zichzelf goed bedoeld en zelfs een beetje een compliment omdat de klant blijkbaar denkt dat ik alles weet en hier voldoende aan heb om een aanbieding te kunnen maken. Helaas zijn wij ‘Pneumannen en -vrouwen’ ook maar gewoon mensen en dus moeten we bepaalde zaken eerst weten voordat we een werk kunnen calculeren en er een passende offerte voor maken.

Projectmatig werken

Het eerste wat we nodig hebben is de projectnaam. Of, als het een project is waar we al eerder iets hebben geleverd, ons projectnummer. Het adres is niet per se noodzakelijk, maar is wel handig voor het archief (zie ook onze blog over archivering van 05-12-2024). 

Waar komt het paneel?

Om te kunnen bepalen hoeveel een paneel kost is het handig om te weten wat we precies gaan leveren. Komt het paneel buiten? Dan is daar een speciale behuizing voor. Komt het paneel aan de wand, in de wand, op zichzelf staand? Overal is een oplossing voor. Maar iedere oplossing heeft ook een eigen prijskaartje.

Bij digitale brandmeldpanelen bepaalt de locatie van het paneel zelfs welke componenten er worden gebruikt en hoe de technische kast wordt aangesloten op het touchscreen.

Wat we verder nog willen weten

  • Welk merk of type BMI wordt toegepast? 
    Aan de hand hiervan bepalen we bij conventionele brandmeldpanelen de benodigde systeemprinten en bedrading methodes. Ook is het belangrijk om te weten of het paneel een eigen voeding met accu’s krijgt.

Bij digitale panelen bepalen we hiermee de manier van communiceren en de bijbehorende hardware en software.

  • Afmeting en aantal plattegronden
    Hoeveel verdiepingen moeten er worden weergegeven? En zijn die onderling hetzelfde of juist heel verschillend? Bij conventionele panelen bepaalt dit gegeven de afmeting van de behuizing. Bij digitale panelen wordt elke onderscheidende plattegrond op een eigen tab weergegeven. Dit bepaalt ook hoe 'groot' het paneel wordt.
  • Aantal leds en detectiezones 
    We kunnen in principe al een calculatie maken wanneer de detectiezones duidelijk zijn. Deze staan bijvoorbeeld in een PvE of UPD. Het beste is natuurlijk om alle leds van de automatische melders, handbrandmelders en actieve blussing zoals sprinklers, helemaal in kaart te hebben.
     
  • Bedieningen
    De brandmeldpanelen kunnen worden uitgebreid met bedieningen voor verschillende functies, waaronder:
     
  • Ventilatie door middel van twee- of drie standenschakelaars, of knoppen met de verschillende standen op het digitale paneel.
  • Ontruiming kan ook bediend worden via het paneel. Daarbij is het belangrijk of het Type A of Type B is en hoeveel zones er zijn. Op conventionele panelen kunnen zowel Type A als Type B worden geïntegreerd. 
  • Op digitale brandmeldpanelen kan alleen ontruiming Type B worden geïntegreerd in verband met de directe verbinding met de BMC. Type A staat in directe verbinding met de OAI en moet worden gescheiden. Om deze reden is het digitaal ontruimingspaneel ontworpen. 

Indien nodig kunnen we zelfs volledige nevenpanelen of bedieningsmodules integreren in de behuizing.

‘Wanneer kan ik jullie offerte verwachten?’

Als we deze gegevens hebben, kunnen we een calculatie maken en u een paneel op maat aanbieden. We doen altijd ons best om binnen 24 uur een offerte te sturen. Soms zelfs nog dezelfde dag! Bij bepaalde aanvragen moeten er echter dusdanig veel componenten of functies worden berekend, dat het wat langer kan duren. Digitale brandmeldpanelen worden vaak toegepast bij de grotere projecten, dus hebben die offertes doorgaans een wat langere doorlooptijd.

Dus als u wilt weten wat een paneeltje van 600x600 mm kost, dan weet u nu wat we daarvoor nodig hebben.


> Blijf op de hoogte van Tips!

Leander Veerman
+31299411365