Wat betekent de nieuwste technologie in brandbeveiliging voor de NEN?

We staan aan de vooravond van een technologische doorbraak in brandmelding: het kunnen ontvangen van brandmeldingen op elk soort device. Dus niet alleen meer via de bekende brandmeldpanelen op uw locatie, maar ook via veel gebruikte devices zoals uw mobiele telefoon, pc of tablet. Deze verandering maakt het mogelijk om actuele - vaak levensreddende informatie - direct en zonder tussenkomst van een brandmelding paneel - naar de gebruiker te sturen, waar deze zich op dat moment ook bevindt.

Gevolgen voor de NEN

Deze nieuwe technologie wordt al wel toegepast en kan de veiligheid vergroten, maar wordt nog niet ondersteund door NEN normeringen. De techniek blijft zich ontwikkelen en dit gebeurt meestal sneller dan normeringen bij kunnen benen. Het is wenselijk dat men dit bij NEN erkent en hierin voorziet bij de inrichting van nieuwe normen.

Brandmelding ‘off site’

De nieuwe mogelijkheden om een brand te melden hebben als voordeel dat de BHV-organisatie snel en accuraat wordt geïnformeerd bij een brand in een bedrijfspand of openbaar gebouw. De melding komt dus niet alleen binnen in de regelkamer 'on site', maar ook gelijktijdig bij elke BHV-er, waar deze zich ook bevindt.

Nu beschikbaar

Bij Pneuman leveren wij de technologie die dit mogelijk maakt. Denk hierbij aan het ontvangen van brandmeldingen op uw telefoon, tablet of personal computer, compleet met vermelding van de exacte locatie van de brand.

Vraag naar de mogelijkheden

Wilt u meer weten over deze nieuwe mogelijkheden? Bel ons gerust. We vertellen u er graag meer over.