2021 was het jaar van nieuwe inzichten; 2022 wordt het jaar van nieuwe ontwikkelingen

Het nieuwe jaar is al volop begonnen als u deze blog leest en we hopen dat u zowel persoonlijk als zakelijk kunt terugkijken op een goed jaar. Voor Pneuman was 2021 - naast een goed - ook een leerzaam jaar. Een jaar waarin we tot het inzicht kwamen dat - willen we onze voortrekkers positie op het gebied van digitale brandmeldpanelen behouden - we mee moeten ontwikkelen met de technologische mogelijkheden in deze markt.

De afgelopen zeven jaar hebben we ons - naast de productie van conventionele brandmeldpanelen -  toegelegd op de ontwikkeling van digitale brandmeldpanelen. Destijds een nog onontgonnen gebied in deze branche waardoor het zeker in het begin echt pionieren was. Dat pionieren heeft ons veel kennis, technische know how, ervaring en groei opgeleverd. Maar ook de realisatie dat conventioneel en digitaal twee heel verschillende disciplines zijn die ieder een aparte aanpak vergen. Daarom is 2022 voor ons het jaar waarin we de tot nu toe opgedane expertise gaan bundelen in een aparte business unit. Met als doel een verdere professionalisering van onze digitale producten en tegelijkertijd het realiseren van een zekere mate van schaalbaarheid.

Ander DNA

“Een bedrijf dat software ontwikkelt, heeft nu eenmaal een ander DNA dan een bedrijf dat gewend is om eenmalige producten te maken”, licht Pneuman’s Productmanager Niels Gerritse toe. “Toch hebben meer succesvolle bedrijven laten zien dat er een conversie mogelijk is. Concreet betekent dit dat we het komend jaar hard gaan werken aan het neerzetten van een nieuwe business unit binnen Pneuman. Deze unit gaat zich specifiek toeleggen op het ontwikkelen van software gerelateerde toepassingen rondom het visualiseren van brand en ontruiming.”

Professionalisering

“Het digitale brandmeldpaneel is een product dat zich in rap tempo ontwikkelt er waarvoor steeds nieuwe functionaliteiten worden bedacht”, vervolgt Gerritse. “Tot vorig jaar beschikten wij echter niet over de juiste omstandigheden om deze nieuwe functionaliteiten ook daadwerkelijk te realiseren. Met de komst van de nieuwe zuil onder het Pneuman-dak kunnen we wel volledig inzetten op de professionalisering van onze digitale producten en op het tegemoet komen aan de wensen van onze klanten op dit gebied. Bijkomend voordeel van de nieuwe zuil is dat we hierdoor elk product de specifieke aandacht kunnen geven die het verdient. Uiteraard zetten we ook de productie van conventionele panelen voort en blijven we ook daar streven naar verbetering. Wat niet verandert - besluit Gerritse - is de passie en het vakmanschap waarmee wij ons voor onze klanten blijven inzetten om - samen met hen - de wereld brandveiliger te maken.”

Even sparren?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor toepassingen van conventionele of digitale brandmeldpanelen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze engineers denken graag vrijblijvend met u mee. Wij zijn Pneuman.


> Blijf op de hoogte van Tips!

Ad Smits
+31299411351