Koninklijke Auping Deventer

  • Energiebesparend
  • Totale integratie
  • Centrale en lokale bediening

Alles in één systeem

Totale integratie bij Auping. Alle disciplines van de grote installatie zijn aan elkaar geknoopt via ons besturingsysteem. Veel efficienter kan een installatie niet worden. Een centraal besturingspaneel, lokale bedienpanelen en monitoren maken het mogelijk om op meerdere locaties en op alle niveaus te schakelen, te monitoren of te beheren.

 


Algemene verlichting

Bewegingsmelders en een lichtsensor op het dak sturen automatisch de algemene verlichting, tenzij dat ongewenst is. Bij een excursie bijvoorbeeld, worden de bewegingsmelders overbrugd door het invoeren van een code op het touchscreen.

Noodverlichting

Hier is slim gebruik gemaakt van noodverlichting. Indien gewenst kan de noodverlichting worden gebruikt als extra verlichting of bewakingsverlichting. Uiteraard voldoet de noodverlichting aan alle eisen. De bewaking ervan is prima in orde.

Lokale verlichting

Lokale verlichting kan per fabriekslijn gestuurd worden door de operators. Men kan er ook voor kiezen de verlichting automatisch te laten schakelen. 8 bedienpanelen zijn verbonden met de hoofdregelaar oftewel de server.

Energie

Niet alleen verlichting en verwarming kost energie. Bij het fabriceren van matrassen en bedden wordt ook nogal wat energie gebruikt. Auping doet er alles aan om dat zo veel mogelijk te beperken. Ze wekken zelf energie op met zonnecollectoren en gebruiken een Pelletkachel. 

Monitor

Om alle medewerkers en bezoekers bewust te maken van het energiegebruik, hangt in de centrale hal, naast het brandmeldpaneel, een eenvoudige energiemonitor. Het verbruik van gas, water en elektriciteit kan direct afgelezen worden.

Energiemanagement

Alle energiestromen worden on line bekeken en opgeslagen zodat de bewaarde gegevens input geven op een goed energiebeleid. Een grote monitor geeft het dagelijkse, wekelijkse en jaarlijkse gebruik aan van alle processen. Tevens kan men direct zien hoe zich dat verhoudt tot de prognose en voorgaande jaren.