Joost: ‘Ik heb een goede leermeester aan Gerrit’

In mei 2023 startte Joost Roelofsen (45) op de afdeling Frames. In zijn vorige werk deed Joost al flink wat ervaring op met lassen en mechanische metaalbewerking. Ervaring die hij goed kan inzetten bij Pneuman waar Joost - onder toeziend oog van collega Gerrit - inmiddels zijn hand niet meer omdraait voor het vervaardigen van opbouw-, inbouw- en vandaalbestendige panelen. 

“Bij Pneuman doe ik het soort werk dat ik voorheen ook deed", vertelt Joost. “Dit werk past bij me, alleen is het lichamelijk minder zwaar, wat beter is voor mijn rugblessure. In het begin heb ik een proefdag gedraaid en dat ging goed. En hoewel ik al veel ervaring heb in mijn vakgebied, leer ik hier elke dag nog iets nieuws.”

Spannend moment

Joost kent het werkproces dan ook van A tot Z. “Mijn dag begint meestal met het juiste materiaal bij een order opzoeken in de stelling. Daarna kan het freeswerk en het ponswerk beginnen. Gevolgd door het knippen van de platen, gaten fresen in de kast, lassen, voorschuren, nawerken en scharnieren plaatsen. En tot slot wordt de kast klaargemaakt om te poedercoaten. Als de panelen door mijn collega's zijn geassembleerd, is het moment aangebroken waarop we het analoge of digitale paneel naar de klant gaan brengen. Dat is altijd een mooi en tegelijk spannend moment omdat we natuurlijk hopen dat het paneel voor honderd procent aan de wensen van de klant voldoet.”

Bestand tegen een stootje

“De hoogwaardige kwaliteit van onze panelen is ons visitekaartje”, vervolgt Joost. “Die kwaliteit laat zich aflezen aan het feit dat onze kasten één volledig gelast geheel vormen. Mocht zo’n kast per ongeluk een keer op de grond vallen, dan is er van binnen niets kapot en is ook de buitenkant van de kast nog altijd puntgaaf. Onze kasten kunnen dus letterlijk wel tegen een stootje.” 

Blij met nieuwe uitdaging

Joost heeft het goed naar zijn zin bij Pneuman. “Ik vind het werken hier hartstikke leuk. En als ik eens iets niet weet, kan ik het altijd aan iemand vragen. En aan Gerrit heb ik een goede leermeester.” Ook de leuke collega’s en flexibele werktijden bevallen Joost goed. “Ik ben blij dat ik bij Pneuman zo’n leuke nieuwe uitdaging heb gevonden.”


> Blijf op de hoogte van Tips!

Ad Smits
+31299411351