Innovaties in gebouwbesturing

Met de komst van Dali2 hebben we er weer een communicatieprotocol bij. Met Dali2 gaat het koppelen van verschillende merken sensoren en controllers beter. Als er behoefte is om elk armatuur apart te schakelen, te dimmen of zelfs te kleuren, dan kan dat met Dali. Het armatuur moet uiteraard wel uitgerust zijn met een Dali driver.

Als die behoefte er niet is en men wil alleen groepen schakelen, dan voldoen magneetschakelaars, rekening houdend met inductieve belasting, nog prima. In combinatie met beweging-sensoren, schakelaars, een server en een touchscreen is van elk systeem een slim systeem te maken.

Door het koppelen van verschillende disciplines wordt de grootste efficiëntie bereikt.  De servers die we inzetten zijn echte alleskunners. Ze kunnen communiceren met elk gebouw-gebonden bus-systeem en bieden mede door de ingebouwde astronomische klok oneindige schakelmogelijkheden. Op de server wordt ook de custom-made visualisatie geprogrammeerd. Via TCP/IP worden deze beelden op één of meerdere touchscreens getoond. De kunst is de bedienschermen zo in te richten dat ze gebruiksvriendelijk zijn en dat iedereen de overwerktimers, glazenwasschakeling, lestijdensignalering etc. kan bedienen.

Besparen is niet alleen een kwestie van een slim besturingssysteem. Eigenlijk begint dat al door gebruik te maken van kabel-besparende technieken.

Wilt u hier meer over weten, bel dan met 0299 411350


> Blijf op de hoogte van Tips!

Ad Smits
+31299411351