Hoe Rico Tol zijn droombaan vond

In 2014 begon Rico Tol als vakantiekracht voor de eerste keer bij Pneuman. Wat hij toen nog niet wist, was dat hij zes jaar later opnieuw voor Pneuman zou gaan werken. Dit keer als monteur binnen/buitendienst. Hoe dat zo gekomen is vertelt Rico ons graag zelf.

“Na mijn opleiding aan het VMBO-K zocht ik een vakantiebaantje”, begint Rico. “En aangezien ik niet echt wist wat ik wilde gaan doen, kwam mijn opa met het idee of Pneuman me niet een leuk bedrijf leek. De broer van mijn opa had namelijk vroeger voor Pneuman gewerkt en daardoor kon mijn opa me veel vertellen over wat Pneuman allemaal deed. Dat sprak mij wel aan en ik ben direct op mijn fiets gesprongen en naar Pneuman geraced om te vragen of ze een vakantiebaantje voor me hadden. Dat hadden ze gelukkig.

Liefde voor het installatie vak

Die zomer mocht ik in de werkplaats van Pneuman allerlei klusjes doen. Dat werk vond ik zo ontzettend leuk, dat ik opeens wist wat ik na de vakantie wilde gaan doen: een opleiding tot bedradingsmonteur volgen. Dat werd de opleiding MBO niveau II - Monteur Elektrotechnische producten en systemen. Die opleiding heb ik in 1,5 jaar gehaald. Daarna ben ik direct doorgestroomd naar niveau III als Eerste Monteur Elektrotechnische producten en systemen. Dit deed ik gedeeltelijk naast mijn werkzaamheden bij Pneuman.”

Vier opleidingen binnen twee jaar

Aangezien Rico het werk als bedradingsmonteur na een poosje wat eentonig vond worden, ging hij op zoek naar werk met wat meer afwisseling. Van Comsafe, het opleidingsbedrijf waar Rico op dat moment werkte, mocht hij gratis een vervolgopleiding gaan volgen. “Ik heb toen gekozen voor de opleiding MBV” (Monteur Beveiligingsinstallaties), vervolgt Rico. “En van het een kwam het ander. Want kort nadat ik mijn opleiding had gehaald, kreeg ik het aanbod om allround beveiligingsmonteur te worden. Dat leek mij interessant en afwisselend werk.” Binnen twee jaar rondde Rico zijn niveau III af en haalde hij zijn diploma’s Beheerder Brandmeldinstallaties en Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties.

Terug bij Pneuman

“Na afloop van mijn vakantiebaantje bij Pneuman had ik gevraagd of ze me op de hoogte wilden houden als er zich een kans zou voordoen. Ongeveer 2,5 jaar later deed die kans zich inderdaad voor. Pneuman was op zoek naar een binnen/buitendienst monteur. Dat klonk mij als muziek in de oren natuurlijk. Ik wist dat het een hele afwisselende baan was en daar had ik inmiddels alle kennis voor in huis. En ik heb Pneuman altijd een leuk bedrijf gevonden vanwege de prettige sfeer en fijne collega’s. Ik heb toen gelijk gereageerd op de vacature en was super blij dat ik werd aangenomen." Zo keerde Rico begin januari 2020 weer terug bij zijn eerste werkgever, maar dit keer als volleerd monteur.

Weten hoe het Rico tot nu toe bij Pneuman is vergaan?

Lees dan de volgende keer deel ll van deze blog waarin Rico ons een dagje meeneemt op een van zijn klussen.


> Blijf op de hoogte van Tips!

Ad Smits
+31299411351