Heb ik een brandmeldpaneel nodig?

‘Hoe kom ik erachter of ik een brandmeldpaneel nodig heb?' 'En als ik er dan een nodig heb, welk soort meldpaneel past dan het best bij de situatie van ons gebouw en de omgeving?' Zomaar twee vragen die we bij Pneuman regelmatig krijgen van beheerders of eigenaren van bedrijfspanden of openbare gebouwen. Daarom lijkt het ons zinvol om hier in deze blog een aandacht aan te besteden in de vorm van een stroomschema.

Of u een brandmeldpaneel nodig heeft, hangt van een aantal factoren af. En ook welk soort brandmeldpaneel voor uw situatie het meest optimaal werkt, is afhankelijk van een aantal zaken. Niet zo gek dus, dat u eerst meer wilt weten over wat er op dit gebied wettelijk vereist is en wat u nog meer kunt doen om de brandveiligheid in uw gebouw of complex zo groot mogelijk te maken. Zodat u een beargumenteerde keuze kunt maken op basis van uw specifieke situatie en wensen.  

Doe de sneltest

'Maar kost me dat niet veel tijd?' hoor ik u al vragen. Nee hoor. Dat kan heel snel. Volg eenvoudig dit stroomschema en u weet binnen enkele seconden het antwoord op de vraag óf, en zo ja, wèlk brandmeldpaneel u nodig heeft. 

Meer weten over brandmelpanelen?

Heeft u naar aanleiding van de uitkomst van het stroomschema vragen over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van brandmeldpanelen binnen uw gebouw of complex? Bel of mail ons dan gerust. Bij Pneuman denken we graag met u mee.


> Blijf op de hoogte van Tips!

Ad Smits
+31299411351