Dit is waarom Facilitair managers kiezen voor Pneuman's digitaal ontruimingspaneel

Efficiënt en snel ontruimen bij calamiteiten kan levens redden. De vraag naar digitale ontruimingspanelen voor systemen met gesproken woord (Type A) zien we snel stijgen. Logisch, want het digitale brandmeldpaneel bestaat al jaren, waarom zou je als facilitair manager dan nog wel kiezen voor een conventioneel ontruimingspaneel?

Hoewel de eisen voor een digitaal brandmeldpaneel inmiddels zijn vastgelegd in NEN 2535, geldt voor het ontruimen van gebouwen een andere norm; de NEN 2575. Hierin is nog geen digitale variant van het ontruimingspaneel opgenomen. Maar dat betekent niet dat ze niet geleverd kunnen worden. Net zoals het digitale brandmeldpaneel al beschikbaar was voordat het formeel in de norm werd opgenomen. Technologische innovaties lopen vaak voor op de regelgeving. Dit geldt ook voor het digitaal ontruimingspaneel.

Intuïtieve bediening

Het digitale ontruimingspaneel van Pneuman blijkt van onschatbare waarde voor complexe installaties door de bediening sterk te vereenvoudigen. Intuïtieve functies zoals ondersteuning met plattegronden, kleuren en commando’s bieden een duidelijk overzicht van te selecteren scenario's. Met de voorgeprogrammeerde audioberichten kan elk gewenst ontruimingsscenario worden gekozen. Bovendien kan het manuele spreekstation naadloos worden geïntegreerd in het paneel, waardoor gebruikers zelf ontruimingsboodschappen kunnen inspreken. Een ander aanzienlijk voordeel is de flexibiliteit om de wensen van de gebruikers te verwerken in het ontwerp van het digitaal ontruimingspaneel.

Meer ontdekken?

Wil je meer aan de weet komen over de mogelijkheden van Pneuman's digitaal ontruimingspaneel? Bezoek onze informatiepagina of bel ons op 0299 411350. We denken graag met je mee over het beste ontruimingspaneel voor jouw organisatie. Wij zijn Pneuman.


> Blijf op de hoogte van Tips!

Ad Smits
+31299411351