5 brandpreventietips voor Oud & Nieuw

Bij Pneuman kunnen we terugkijken op een fantastisch mooi jaar. Mede dankzij de levering van conventionele en digitale brandmeldpanelen, is de brandveiligheid in Nederlandse gebouwen het afgelopen jaar weer toegenomen. Digitale technieken die in 2019 nog vaker ingezet werden dan voorgaande jaren, zullen ook in 2020 bijdragen aan snellere brandmeldingen. En niet te vergeten aan het voorkomen van loze meldingen. We kijken er dan ook naar uit om volgend jaar opnieuw ons steentje bij te dragen aan de nieuwste technieken. En aan de veiligheid van gebouwen waar mensen werken.

Brandpreventietips voor de jaarwisseling

Volgens de cijfers van Stichting Salvage is er sinds 2010 een duidelijke toename van het aantal vuurwerkgerelateerde branden tijdens de jaarwisseling. Daarom geven we je voor de overgang van het oude naar het nieuwe jaar graag een aantal tips:

  1. Controleer of de medewerkers die bij ‘alarm’ gebeld moeten worden daadwerkelijk bereikbaar zijn tijdens de jaarwisseling.

  2. Plaats geen containers tegen of in de buurt van de gevel van je pand omdat dit de belangrijkste bron is voor brandstichting.

  3. Sluit niet alleen alle buitendeuren af, maar ook alle (brandwerende) deuren binnen in het pand.

  4. Doe de brievenbus dicht of plak hem af met tape.

  5. Laat tijdens Oud & Nieuw de lichten in en om het pand branden.

Mooie jaarwisseling

Tot slot wensen we iedereen een mooie en veilige jaarwisseling en een gezond 2020. Vanaf maandag 6 januari staan we je weer graag bij met raad en daad!


> Blijf op de hoogte van Tips!

Ad Smits
+31299411351